Whatsapp

Tips voor een vette huid

Tips voor een vette huid Een vette huid. Vele zullen het wel herkennen. Je huid glimt snel, voelt vettig aan gedurende de dag en de huid in je gezicht heeft altijd een olielaagje over zich heen liggen waardoor je make-up niet de hele dag mooi blijft zitten. Maar hoe komt dat nu? En hoe herken je een vette huid? Daar vertellen we je in deze blog meer over. 
 

De kenmerken van een vette huid

 Er zijn een aantal signalen die je kunnen helpen om erachter te komen of je een vette huid hebt:
 
  • Je gezichtshuid glimt al een paar uur na het reinigen
  • Je hebt last van grove poriën
  • Je hebt regelmatig last van onzuiverheden, puistjes of ontstekingen
  • Je make-up hecht niet de hele dag mooi op je huid


Hoe ontstaat een vette huid?

Een huid produceert elke dag talg om soepel te blijven en zich te beschermen tegen uitdroging. Een vette huid produceert teveel talg. Als je last hebt van een vette huid komen hier vaak ook vervelende onzuiverheden bij kijken, zoals puistjes en mee-eters. Deze onzuiverheden ontstaan doordat je huid het teveel aan talg niet kan verwerken. Je poriën verstoppen hierdoor en daar word je natuurlijk niet blij van.  

Sommige mensen hebben van nature een vette huid, maar een vette huid kan ook tijdelijk gecreëerd  worden door bijvoorbeeld een hormonale disbalans. Denk hierbij aan de puberteit of een zwangerschap. Ook de verkeerde huidverzorgingsproducten kunnen een rol spelen bij het creëren van een tijdelijke vette huid. Het is daarom belangrijk om de juiste producten te gebruiken om jouw vette huid optimaal te verzorgen. 


Vette of gecombineerde huid?

Het is belangrijk om te weten of je een vette- of gecombineerde huid hebt. Vooral als je gaat kijken naar huidverzorging. Gebruik je producten voor een vette huid, maar is je huidtype gecombineerd, dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Denk hierbij aan een droge, trekkerige huid. Op zo’n moment zal je huid juist nog meer talg aanmaken om je huid soepel te houden en gaat je huid juist meer glimmen.  
Sta je al op met een vette huid en blijft deze glimmen gedurende dag, zelfs als je je huid tussendoor schoon maakt? Dan heb je waarschijnlijk een vette huid. Gaat jouw huid gedurende de dag pas glimmen? Dan is het mogelijk dat je een gecombineerde, vochtarme huid hebt.

Wil je zeker weten welk huidtype je hebt of twijfel je of je de juiste huidverzorgingsproducten gebruikt? Maak een afspraak bij ons in de salon voor een huidscan. Wij helpen je hier graag bij.
 

De vette huid


Wat te doen tegen een vette huid?

Heb je een vette huid en wil je een handige tips voor het verzorgen ervan? Bekijk dan hier wat je kunt doen tegen de vette huid:
 
  • kies voor producten zonder ingrediënten die je huid kunnen verstoppen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan minerale oliën. Deze ingrediënten leggen een laag op je huid die je huid kunnen afsluiten. De producten van Dermalogica bevatten geen schadelijke ingrediënten die de gezondheid van je huid zullen tegenwerken. 
  • een goede reiniging in de ochtend en in de avond is erg belangrijk om al het geproduceerde talg te verwijderen op een milde manier. Begin je reiniging altijd met PreCleanse. De olie in dit product mengt zich met het vet op je huid en verwijdert het .Voor de 2e reiniging is Special Cleansing Gel perfect geschikt. Dit is een heerlijk schuimend product die je huid op een milde manier schoonmaakt zonder je huid uit te drogen. Ga je liever voor een product op basis van klei, kies dan voor Active Clay Cleanser en je huid voelt enorm fris aan na gebruik.
  • hydratatie is voor een vette huid erg belangrijk om deze in topconditie te houden. Luchtige producten zijn vaak fijn in gebruik voor een vette huid omdat deze je huid niet afsluiten. Circular Hydrating Booster is een luchtig serum wat je onder je moisturizer kunt aanbrengen voor extra hydratie. Dit serum is intens hydraterend zonder dat het je huid verzwaart of vet aan laat voelen. Gebruik daar overheen de moisturizer Active Moist. 
  • door wekelijks een vocht herstellend masker te gebruiken, zoals Hydra Masque Exfoliant voorzie je jouw huid van extra hydratatie. 
    Een extra tip die efficiënt is voor je tijd: dit is een 2-in-1 masker want de tweevoudige formule verwijdert op zachte wijze dode huidcellen van de huid en stimuleert tegelijkertijd de celvernieuwing van de huid wat ervoor zorgt dat de hydraterende ingrediënten gemakkelijker door de huid kunnen dringen voor een optimale werking. 
  • exfolieer je huid regelmatig. Een vette huid is vaak een dikkere huid. Door regelmatig je huid te ontdoen van dode huidcellen houd je je huid wat dunner, je talguitgangen vrij en verstoppen je poriën minder snel. Daily Microfoliant mag dagelijks worden ingezet. Deze milde exfoliatie maakt je huid glad, fris en schoon.
  • salicylzuur is een essentieel ingrediënt dat niet mag ontbreken in je huidverzorgingsritueel. Salicylzuur kan namelijk overmatig talg oplossen en verstoppingen verminderen. Dit ingrediënt vind je in het Age Bright Clearing Serum wat tevens ook mooi hydraterend werkt op je huid. Dit is echt een krachtpatser in het voorkomen van puistjes!


Crème voor de vette huid? 

Is een crème voor de vette huid verstandig om te gebruiken? En welke crème past bij jouw gezicht? 
Een crème doet al snel denken aan een vet product. Echter kan een moisturizer ook een crème zijn. Wanneer je last hebt van een vette huid is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een crème waar niet te veel vetten in zitten, maar juist gericht is op het hydrateren van de vette huid. De eerder genoemde moisturizer ‘Active Moist’ is zo’n voorbeeld van een hydraterende crème die je huid niet vetter maakt, maar wel comfort biedt. Is jouw huid vet maar ook wat gevoelig? Kies dan voor Calm Water Gel. Deze Gel hydrateert en kalmeert je huid zonder dat je huid hier onnodig van gaat glimmen. 


Vette gezichtshuid & make-up

Herken jij je in een vette huid in je gezicht? ‘s Ochtends maak je jezelf mooi op en rond het middag uur glijdt het alweer van je gezicht af. Heb je wel eens goed gekeken naar de make-upproducten die je gebruikt? Breng je ze  op de juiste manier aan? En zijn deze wel geschikt voor een vette huid? 

Zou je graag willen dat je make-up voortaan beter blijft zitten? Ook al heb je een vette gezichtshuid? Hierover geven we je een aantal tips:
  • De make-up producten van Jane Iredale zijn niet comedogeen. Dit betekent dat ze je huid niet verstoppen. Ideaal dus voor een vette huid, want verstoppingen creëren willen we niet. Een goede basis voor je make-up is het belangrijkste. Maar wat is een goede make-up? Wij hebben gekozen voor Jane Iredale. Deze foundations bevatten geen toevoegingen zoals talk, en juist wel een SPF die je huid goed beschermd. Zinkoxide werkt ontstekingsremmend én kalmeert je huid. 
  • Een goede primer is voor iedere huid onmisbaar maar zeker voor de vette huid. Dit zorgt ervoor dat je make-up de hele dag goed blijft zitten. De Smooth Affair Mattifying Primer is wat ons betreft echt onmisbaar.
  • Voor de perfecte foundation zetten we ‘the power of 3’ in. Dit betekent: een foundation afgestemd op je huidtype, het juiste penseel om je foundation mooi en natuurlijk aan te brengen en een fixatie spray om je foundation te fixeren en te laten samensmelten met je huid. Hierdoor zie je niet dat je make-up draagt.

Voor de vette huid is ‘the power of 3’ over het algemeen: 
1.    Pure Pressed
2.    Handi penseel
3.    Balancing Hydrating Spray


Supplementen voor verzorging

Verzorg je vette huid goed, ook van binnenuit. Een mooie huid begint namelijk van binnenuit.
We hebben het vooral gehad over wat je aan de buitenkant kan doen om je vette huid in topconditie te houden, maar het is ook erg belangrijk om van binnenuit je huid te verzorgen. Dit doe je door middel van huidsupplementen. 

Je huidverzorging kan natuurlijk niet alle lagen van je huid verzorgen van buitenaf en pakt niet de oorzaak aan. Supplementen helpen je huid dit van binnenuit te doen. We kunnen tegenwoordig namelijk niet alles meer uit onze voeding halen maar de vitamines en mineralen zijn wel erg belangrijke bouwstoffen voor onze huid. Vandaar dat supplementen niet mogen ontbreken in je skincare routine.

2 belangrijke supplementen die je kunt gebruiken bij een vette huid:
  • Skin vit A+, dit supplement zorgt ervoor dat je huid stevig, gehydrateerd en in balans blijft en remt de aanmaak van overtollig talg. Een must-have voor iedere huid.
  • Skin Clear Biome zit bomvol goede bacteriën die van binnenuit de talgaanmaak verminderen. Het helpt bij ontstekingen, onzuiverheden, een vette huid en zelfs bij maskne.

We hopen je met deze blog meer inzicht te hebben gegeven in het behandelen van een vette huid. Wil je nu precies weten welke producten, make-up of supplementen voor jou het beste zijn, neem dan contact met ons op. We helpen je hier graag bij het creëren van jouw meest gezonde huid!

Bron foto: Vette huid. (2020, 13 mei). [Foto]. Oorzaken van een vette huid.
https://deonlinekliniek.nl/oorzaken-van-een-vette-huid
Gerelateerde producten
Onze klanten vertellen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
.
Kies een uitvoering:
  • Daily Microfoliant - 74 G (€ 74,00)
  • Daily Microfoliant - 13 G
  • Daily Microfoliant - 74G + 74G refill (€ 115,00)

Bestellen