Whatsapp

Pigmentbehandeling

Ben je opzoek naar een schoonheidssalon in Den Bosch waar je terecht kunt voor het verwijderen van je pigmentvlekken? Bij Skin Care Center helpen we je graag. Wij zijn de enige salon in Den Bosch waar je terecht kunt voor pigmentbehandelingen van het merk MeLine. Benieuwd hoe we kunnen helpen? Lees dan snel verder.

Meline pigmentbehandelingen zijn één van de meest effectieve manieren op pigmentvlekken aan te pakken. Helaas is het niet mogelijk om met 1 behandeling deze huidzorg weg te nemen. Daarom kun je het behandelen van pigmentvlekken beter zien als een behandeltraject.

Een behandeltraject bestaat uit verschillende professionele gezichtsbehandelingen gecombineerd met consequente thuisverzorging. Beide zijn zodanig geformuleerd, dat de actieve ingrediënten elkaar versterken. Dit samen zorgt ervoor dat we 95% van de pigmentvlekken kunnen aanpakken.
In sommige gevallen kunnen we de pigmentvlekken zelfs helemaal verwijderen. Een bijkomend voordeel is dat deze aanpak ook de tekenen van huidveroudering zichtbaar vermindert. Bekijk onderaan deze pagina de voor- en na foto's. 
 
 • combinatie van chemische peelings en microneedling
 • tot 95% vermindering van pigmentvlekken
 • in sommige gevallen zijn de pigmentvlekken te verwijderen
 • tekenen van huidveroudering, grove poriën en huidtextuur verbetert zichtbaar
 • professionele behandelingen en consequente thuisverzorging versterken elkaar

  Lees meer
  Onze behandelingen
  Vrijblijvend intake gesprek 30 min
  Ben je geinteresseerd in de behandelingen van Meline voor pigmentvlekken? Reserveer dan een vrijblijvend intakegesprek met één van onze Meline Experts. Zij vertellen je alles over dit behandeltraject en adviseren je of dit de juiste behandeling is voor jouw huidzorg. 
  Meline Face Treatment 60 min
  Met de Meline Face Treatment behandelen we het hele gezicht. Dit behandeltraject  bestaat uit gemiddeld 3-8 behandelingen met een tussenperiode van 6-8 weken.

  Deze behandeling is alleen te boeken na een intake gesprek en/of wanneer jouw Skin Expert je op de hoogte heeft gebracht van de voor- en nazorg. 
  € 159,00 Boek nu
  Meline Dark Circles Treatment 45 min
  De Meline Dark Circles Treatment is geschikt voor het behandelen van pigmentvlekken en donkere kringen rondom de ogen. Een behandeltraject bestaat uit 3 behandelingen met een tussenperiode van 8 weken.

  Deze behandeling is alleen te boeken na een intake gesprek en/of wanneer jouw Skin Expert je op de hoogte heeft gebracht van de voor- en nazorg. 
  € 89,00 Boek nu
  Meline Spot Treatment 30 min
  De Meline Spot Treatment is geschikt voor het plaatselijk behandelen van pigmentvlekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ouderdomsvlek. Na de behandeling vormt er een korstje op de plaats van de pigmentvlek. Het genezingsproces hiervan duurt gemiddeld 4-8 weken. 

  Deze behandeling is alleen te boeken na een intake gesprek en/of wanneer jouw Skin Expert je op de hoogte heeft gebracht van de voor- en nazorg. 
  € 99,00 Boek nu

  Veelgestelde vragen over 'Pigmentbehandeling'

  Hoe bereid ik mijn huid voor op een pigmentbehandeling?
  Voorzorg
  Om de huid goed voor te bereiden, stop je 6 weken voorafgaand aan de Meline kuur met het gebruiken van actieve werkstoffen:
  • Vitamine C
  • Retinol
  • Alle zuren 

  Focus je in deze voorbereidende periode vooral op het hydrateren en in conditie brengen van de huid. Een sterkte huidbarriere zorgt ervoor dat je huid de Meline behandelingen beter kan verdragen.

  PROTIP: Start ten minste 1 maand voor je Meline behandelingen met het gebruik van Skin Moisture IQ en blijf deze gedurende de kuur slikken om je huid gehydrateerd en weerbaar te houden.
   
  Wanneer kan ik geen behandeling ondergaan?
  Onder de volgende omstandigheden is er geen MeLine pigmentbehandeling mogelijk:
  • zwangerschap, borstvoeding;
  • actieve koortsblaasje(s) of andere besmettelijke huidaandoeningen;
  • actieve ziekte van de huid (eczeem, rosacea etc.);
  • gebruik van acne medicatie 6 maanden voorafgaand aan de behandeling;
  • gebruik van immunosuppressiva of medicatie gebruik voor immuunziekte;
  • bij directe blootstelling aan de zon 2 weken voorafgaand aan de behandeling (zon/zonnebank);
  • minder dan 6 weken voor de behandeling botox of fillers in het te behandelen gebied;
  • minder dan 6-8 weken voor de behandeling gebruik van scrubs, peelings of gebruik van vitamine A (retinol) bevattende producten;
  • mentale / fysieke instabiliteit;
  • het niet kunnen mijden van zonexposie.

  Jouw Skin Expert adviseert je graag welke behandeling er wel geschikt is voor jouw huid. 
  Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?
  Nazorg

  Je gebruikt de MeLine producten voor thuisgebruik zoals voorgeschreven om optimale resultaten te bereiken.
  • vermijd make-up direct na de professionele behandeling;
  • voorkom gedurende 24 uur na de behandeling inspanning resulterend in transpiratie om irritatie te voorkomen;
  • onderga gedurende de MeLine behandelingen geen andere pigmentbehandelingen;
  • verminder bij irritatie het gebruik van de 02 DAY en/of 02 NIGHT. vervolgens geleidelijk weer opbouwen;
  • gebruik dagelijks een SPF. Bij overmatig blootstelling aan Uv-straling elke 2 uur herhalen;
  • langdurige blootstelling aan de zon en/of zonnebank MOET gedurende de behandelperiode vermeden worden;
  • draag een hoed en een zonnebril om de huid tegen zonlicht te beschermen;
  • roodheid, lichte zwelling, jeuk en schilfering zijn normale bijverschijnselen;
  • het afschilferen van de huid kan 2 dagen na de behandeling beginnen en kan, afhankelijk van de huidconditie, enige tijd aanhouden;
  • vermijd het trekken en pulken aan losse velletjes indien de huid gaat vervellen;
  • probeer niet aan de huid te komen of te krabben. Hierdoor verhoog je het risico op irritaties en ontstekingen;
  • mocht er erytheem, roodheid, zwelling of irritatie optreden, neem dan direct contact op met je Skin Expert;
  • vermijd Botox en fillers minimaal 4 weken na de MeLine behandeling;
  • vermijd warmte-inducerende en/of directe hittebehandelingen zoals sauna, stoom of infraroodstraling;
  • vermijd intensieve of irriterende behandelingen zoals harsen, laser of IPL.
  Kan iedere pigmentvlek behandelt worden met deze behandeling?
  Heb je je leven lang al sproeten dan zit dit in je genen en zal het nooit helemaal verdwijnen. Verhelderen is wel mogelijk, maar houd er rekening mee dat ze weer opkleuren zodra je huid in contact komt met zon. 

  Is het pigment onstaan tijdens je zwangerschaps? Zijn er donkere pigmentvlekjes achtgergebleven na acne? Is er in de loop der jaren een ouderdomsvlek onstaan?
  Deze pigmentvlekken zijn allemaal goed te behandelen met MeLine.
  Hoe lang duurt het voordat mijn spot is verdwenen?
  Na de Spot Treatment vormt zich een korstje op de plek van de pigmentvlek. Aan dit korstje mag je niet komen. Deze dient er zelf vanaf te vallen. Gemiddeld duurt dit 2-4 weken. Hierna blijft een roze huid achter, deze huid zal na nog eens 4 weken genezen zijn. 

  Jouw Skin Expert legt je uit hoe jij thuis deze huid goed kunt behandelen en zo het mooiste resultaat behaald. 
  Ik twijfel of mijn huid geschikt is voor deze behandeling
  Neem telefonisch contact met ons op of boek een vrijblijvend intakegesprek. We bekijken zo samen of je huid geschikt is voor een MeLine behandeltraject.
  Kan ik na deze behandeling gewoon weer in de zon/zonnebank?
  Nee, pigmentvlekken worden geactiveerd door zon. Wanneer je na een behandeltraject weer in de zon komt, zal de huid opnieuw pigment aanmaken. We hebben de pigmentcel geleerd om minder pigment aan te maken, maar dit wil niet zeggen dat er nooit meer een pigmentvlek kan ontstaan. Om het resultaat van de behandelingen te behouden raden we je dus sterk aan om niet in de zon te gaan en je huid altijd goed te beschermen met ten minste een factor 30.
  Kan ik ook alleen de behandeling ondergaan en andere producten gebruiken?
  Nee, MeLine is zo ontwikkeld dat de producten thuis de behandelingen ondersteunen. Zonder deze samenwerking kunnen wij geen resultaat garanderen. Daarnaast kunnen andere producten de huid onnodige gevoelig maken of het resultaat van de behandeling zelfs verminderen. 

  Een MeLine behandeltraject wordt dus alleen gegeven wanneer we de volledige samenwerking aan gaan. Jouw Skin Expert zet zich in tijdens de behandeling en jij ondersteunt thuis door middel van producten. 

  Zo behalen we samen maximaal resultaat! 
  Hoelang moet ik de producten blijven gebruiken?
  Tijdens een Meline behandeltraject trainen we de pigmentcel om niet meer zo veel pigment aan te maken. We adviseren daarom om de producten van Meline ten minste 1 jaar te blijven gebruiken. Daarna blijf je het nachtserum gebruiken om de aanmaak van pigment te onderdrukken en gebruik je wekelijks een speciaal pigmentmasker om het aangemaakte pigment te helpen afschilferen. 


Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn de nieuwe rimpels wordt wel eens gezegd. De ontsierende donkere vlekken in je gezicht zorgen ervoor dat je huid er niet egaal, fris en helder uitziet. Bij Skin Care Center bieden we de pigmentbehandelingen van MeLine aan. Dit is de eerste en enige productlijn die gespecialiseerd is in alle soorten pigmentvlekken. 

 

Verschillende pigmentvlekken

Er zijn veel verschillende soorten pigmentvlekken. Denk hierbij aan een ouderdomsvlek, pigmentvlekken die achterblijven na acne (post-inflammatoire hyperpigmentatie), zwangerschapsmasker, zonschade, witte pigmentvlekken (vitiligo) en sproetjes.
Op de witte pigmentvlekken en sproetjes na, kunnen we alle vormen van pigmentvlekken behandelen. Hier hebben we verschillende behandelingen voor. 

 

Face Treatment 


De Face Treatment is de behandeling waarin we het hele gezicht behandelen. Het behandeltraject bestaat uit gemiddeld 3-8 behandelingen met een tussenperiode van 6-8 weken. Tijdens dit traject wordt er afgewisseld tussen intensieve peelings en microneedling. Op deze manier pakken we het pigment in alle lagen van de huid aan. Houd tijdens dit traject rekening met een downtime van gemiddeld 3-7 dagen na de behandeling, waarbij de huid oncomfortabel aanvoelt en zal vervellen. In enkele gevallen duurt dit langer. 

Het eindresultaat van het pigment behandeltraject wordt voor 50% bepaald door de professionele behandelingen en voor 50% door consequente thuisverzorging. Gedurende de hele kuur gebruik je daarom thuis de geadviseerde producten om de behandelingen te ondersteunen en zo het gewenste resultaat te behalen.Dark Circles Treatment


Het behandelen van pigmentvlekken rondom de ogen is vergelijkbaar met de Face Treatment. Dit traject bestaat uit 3 peelings. Houd hierbij rekening met een downtime van gemiddeld 3-7 dagen na iedere behandeling, waarbij de huid rondom de ogen oncomfortabel aanvoelt en zal vervellen. In enkele gevallen duurt dit langer. 
 
Het eindresultaat van het pigment behandeltraject wordt voor 50% bepaald door de professionele behandelingen en voor 50% door consequente thuisverzorging. Gedurende de hele kuur gebruik je daarom thuis de geadviseerde producten om de behandelingen te ondersteunen en het gewenste resultaat te behalen.Spot Treatment


Een pigmentvlek die behandeld kan worden met de Spot Treatment kun je herkennen aan scherpe randen. Je zou er als het ware met een pen een lijntje omheen kunnen tekenen. Bijvoorbeeld een ouderdomsvlek.  De Spot Treatment is vaak een éénmalige behandeling waarbij we de pigmentvlek met zuren aanstippen. Hierdoor vormt er een korst op de plaats van de pigmentvlek. Na een aantal dagen komt het korstje los van de huid en daarmee het pigment. Na deze behandeling start je thuis met de nazorg. Het volledige genezingsproces duurt gemiddeld 4-8 weken. 

Het eindresultaat van de Spot Treatment wordt voor 50% bepaald door de professionele behandelingen en voor 50% door consequente thuisverzorging. Na de behandeling gebruik je daarom thuis de geadviseerde producten om de behandeling te ondersteunen en zo het gewenste resultaat te behalen. 
 


Belangrijke informatie
 


Het is belangrijk om je te beseffen dat pigmentvlekken bijna altijd in combinatie met de zon ontstaan. Het resultaat van de pigmentbehandeling is alleen blijvend wanneer je de zon(nebank) volledig vermijdt. Zowel tijdens als na de behandelingen. Gebruik dagelijks een zonbescherming met minimaal factor 30. Smeer hier op zonnige dagen iedere 2 uur je huid goed mee in. Draag een pet/hoed en zonnebril om je huid extra te beschermen. 

 

Starten met een pigmentbehandeling

Ben je enthousiast geworden en wil je behandelingen graag ondergaan? Reserveer dan een vrijblijvend intake gesprek. Samen bekijken we of de behandelingen geschikt zijn voor jouw huid. Jouw Skin Expert adviseert je graag over de mogelijkheden en kan de afspraak voor je reserveren.

Wil je liever direct de behandeling online reserveren? Dan adviseren we je de voor- en nazorginstructies zorgvuldig door te nemen. Deze vind je onder 'veelgestelde vragen' op deze pagina. Het is belangrijk om je huid goed voor te bereiden en voorbereid te zijn op de nazorg. 
 

Ben je nog geen klant bij Skin Care Center?

Weet je niet goed welke behandeling aansluit op je wensen? Tijdens een Discovery bekijken we samen wat jouw huiddoelen en wensen zijn. Je Skin Expert adviseert je welke behandeling en producten passen bij jouw huid. 
 
Onze klanten vertellen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
.