Whatsapp

Gevoelige huid

Een van de kenmerken van een gevoelige huid is roodheid en een branderig gevoel. Roodheid verdwijnt over het algemeen nooit helemaal, of de huid nu van nature gevoelig is of gevoelig is geworden. Maar je kunt roodheid wel verminderen en erger voorkomen. Gebruik altijd een moisturizer met een beschermingsfactor en kalmerende ingrediënten, zoals groene thee en zoethout om ‘uitslaande vlammen’ onder controle te houden. Er zijn moisturizers met een groene tint (afkomstig van planten) die roodheid camoufleren.
Verschillende externe factoren dragen bij aan roodheid van je huid. Roken bijvoorbeeld verstikt je huid van binnenuit. Het vernauwt de bloedvaten, waardoor zuurstof en voedingsstoffen minder goed je huid kunnen bereiken. Overmatig alcoholgebruik en bepaalde medicijnen (zelfs een neusspray) kunnen een droge huid veroorzaken, die zelfs overgevoelig kan worden.


Voorkom roodheid

Enkele tips om roodheid te voorkomen
Douche niet te warm, gebruik geen scherpe reinigende producten en exfolieer (scrub) niet te vaak. De huid verliest dan teveel natuurlijke vetten, waardoor de beschermende laag dunner wordt.
Scheer nooit zonder een beschermend product. Botte en oude mesjes kunnen ook de beschermlaag van de huid verzwakken, waardoor de huid open staat voor schadelijke invloeden van buitenaf.
Probeer eens te achterhalen wat bij jouw huid roodheid veroorzaakt. Dat kunnen bijvoorbeeld bepaalde kruiden zijn, of kunstmatige zoetstoffen. Maar ook hormonen, lichamelijke inspanning en stress spelen een rol.

Wil je graag de gevoeligheid van je huid verbeteren? Kies dan voor producten met de juiste werkstoffen. Laat je hierin door je Skin Expert adviseren. Ook met behulp van LED therapie is het mogelijk om je huid aanzienlijk te kalmeren. 
 
Onze klanten vertellen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
.