Whatsapp

Waarom zijn antioxidanten belangrijk voor mijn huid?

Waarom zijn antioxidanten belangrijk voor mijn huid?

Het voorjaar is begonnen en dat betekent dat we de zon weer meer gaan zien. Heerlijk is dat! Je humeur krijgt er een flinke boost van en ook je vitamine D aanmaak verbetert weer. Voor je huid betekent het echter dat deze zich weer meer moet gaan verdedigen tegen schadelijke straling. Om je cellen optimaal te beschermen en je huid gezond te houden adviseren we daarom om antioxidanten toe te voegen aan je skincare routine. Ben je benieuwd waarom? Lees dan snel verder.
 

Wat zijn antioxidanten?
Antioxidant is een verzamelnaam voor bijvoorbeeld vitamine C en vitamine E, betacaroteen (vorm van vitamine A) uit groente en fruit die je lichaam tegen schade beschermen en herstellen opgelopen schade. 


Wat doen antioxidanten?

Voor we je meer vertellen over antioxidanten vertellen we je eerst wat meer over vrije radicalen. Vrije radicalen komen vrij bij de verbranding van vetten en koolhydraten in je lichaam. Een natuurlijk proces dus. Deze vrije radicalen vallen vervolgens gezonde cellen aan. Antioxidanten neutraliseren deze vrije radicalen. Ze maken ze ‘onschadelijk’. Wanneer er een gezonde balans is tussen vrije radicalen en antioxidanten is er niets aan de hand en loopt je lichaam weinig schade op.


Oxidatieve stress

Wat is oxidatieve stress? Door invloed van buitenaf ontstaat er echter een overschot aan vrije radicalen. Denk hierbij aan stress, zon, blauw licht van schermen en daglicht, ongezonde voeding, medicatie, roken en alcohol veroorzaken allemaal zo’n overschot. Wanneer er op zo’n moment te weinig antioxidanten in ons lichaam aanwezig zijn ontstaat er een disbalans. De cellen worden aangevallen en raken beschadigd. Waardoor DNA schade ontstaat. 
Het gevolg hiervan zijn gezondheidsproblemen, maar ook rimpels, pigmentvlekken, acne, irritatie, verslapping en gevoeligheid van de huid. 

Een mooi voorbeeld van dit proces: denk aan een appel die is open gesneden. Laat je deze liggen dan vallen de vrije radicalen de gezonde cellen aan en maken deze kapot. De appel bederft. Dit gebeurt er ook in het lichaam bij een overschot aan vrije radicalen.


Voeding met antioxidanten innemen

Het is waarschijnlijk vanzelfsprekend dat het vermijden van de triggers van vrije radicalen het meest effect hebben, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan, dat begrijpen wij ook. Daarom is juist het extra innemen van antioxidanten een goede manier om de balans in je lichaam te herstellen. Antioxidanten vind je vooral in voeding als groenten, fruit en noten. 


Supplementen met antioxidanten

Maar ook het innemen van antioxidanten door middel van supplementen is een goede manier om je lichaam en je huid te ondersteunen. 

Supplementen met antioxidanten zijn bijvoorbeeld:


Antioxidanten in skincare producten

De basis is een goede balans van antioxidanten en vrije radicalen in je lichaam. Maar heb je een droge, gevoelig huid, pigmentvlekken, vroegtijdige veroudering of wil je het verouderingsproces vertragen? Dan adviseren we je ook zeker om antioxidanten aan je skincare routine toe te voegen. Deze beschermen je cellen tegen zonschade (één van de grootste veroorzakers van veroudering!)


SPF en zonschade aan je huid

Nu denk je waarschijnlijk ‘maar ik draag toch dagelijks een SPF?.' Allereerst, top! Je SPF is je nummer 1 product om je de huid goed te beschermen tegen zonschade. Je antioxidanten kun je zien als extra barrière die je toevoegt aan je dagelijks SPF. Juist wanneer je kampt met eerder genoemde huidzorgen. Voorkomen is, ook nu, beter dan genezen!

Wist je dat 80% van de veroudering van je huid wordt veroorzaakt door de zon en blauw licht? Je huid hier goed tegen bescherming is dus je beste anti-aging tool! 


Opgelopen zonschade op je huid herstellen?

Iedere keer dat je huid wordt blootgesteld aan zonlicht, blauw licht en andere omgevingsfactoren loopt je huid schade op. Dit uit zich in gevoeligheid, pigmentvlekken en op lange termijn kan dit zelfs huidkanker worden. Antioxidanten beschermen je huid tegen deze schade, maar helpen ook bij het herstellen van de opgelopen schade. Daarnaast zijn er nog tal van ingredienten die de opgelopen zondschade in je huid kunnen herstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan retinol (vitamine A). Wil je graag een persoonlijk advies hoe jij weer een gezonde(re) huid kunt verkrijgen. Loop dan gerust even binnen. Skincare producten met antioxidanten

Bij Skin Care Center hebben we enorm veel producten in het assortimenten die bomvol antioxidanten zitten. Dit zijn onze favorieten:
Nog even terug naar de appel. Breng je antioxidanten aan op de appel, dan blijven de cellen beschermd en bederft dit deel niet. De kant waar niets op aan is gebracht bederft wel. Probeer het maar eens! Antioxidanten zijn dus onmisbaar in een huidroutine voor een gezonde huid en vooral voor het behoud van een mooie, gezonde huid! 


Vragen over antioxidanten of zonschade aan je huid?

Ben je benieuwd welke voeding, skincare of supplementen met antioxidanten voor jouw huid geschikt zijn? Neem dan contact met ons op per e-mail, telefoon of via Whatsapp en we adviseren je graag! 


Bron: Afbeelding 1: Effortless Beauté. (z.d.). HydroPeptide | Hydrostem | Stem cell Antioxidant Serum. https://effortlessbeaute.com/products/hydropeptide-skin-care-anti-aging-serum-pollution-hydrostem
Afbeelding 3: Science@s’cool | waarom worden appelschijfjes bruin? (z.d.). [Video]. NL. https://www.technopolis.be/nl/proefjes/wat-zijn-antioxidanten/

 
Gerelateerde producten
Onze klanten vertellen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
.
Kies een uitvoering:
  • Antioxidant Hydramist - 150 Ml (€ 54,00)
  • Antioxidant Hydramist - 30 Ml Travelsize

Bestellen