Whatsapp

Peeling, een MUST voor een gezonde, egale en stralende huid!

Peeling, een MUST voor een gezonde, egale en stralende huid! Een droge, verdikte en grauwe huid ziet er al snel vermoeid uit. Heb je hier last van? Dan is het tijd voor een goede peeling, om je huid weer een frisse, egale en gezonde glow te geven. In deze blog vertellen we je alles over peeling, exfoliatie en scrub.


Wat is een peeling?

Peelen, exfoliëren, scrubben, uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer: dode huidcellen verwijderen. Waarom is het belangrijk om dat regelmatig te doen?

Laten we hiervoor eerst wat meer in detail naar de huid kijken. 
Het afschilferingsproces werkt als volgt: in de onderste laag van je huid worden nieuwe huidcellen aangemaakt. Deze huidcellen reizen naar de oppervlake van je huid waar ze na verloop van tijd weer afschilferen. Dit proces noemen we celvernieuwing.

Tot je 28e levensjaar duurt dit proces gemiddeld 28 dagen. Daarna komt er ongeveer 1 dag per jaar bij. Ben je 40 jaar, dan doen jouw nieuwe huidcellen er dus ongeveer 40 dagen over om zich te vernieuwen. Doordat je huid de dode huidcellen langer vasthoudt ziet je huid er snel dof, droog en gedehydrateerd uit.



De oplossing hiervoor is exfoliatie. Hiermee verwijder je de dode huidcellen aan de oppervlakte waardoor je huid in de diepere lagen wordt gestimuleerd om sneller nieuwe huidcellen aan te maken. Je activeert je huid dus eigenlijk. 

Wie regelmatig exfolieert heeft een gladde, heldere en frisse huid die ingrediënten uit skincare producten sneller en beter kan opnemen. 



Scrub met korrels of peeling met zuren?

Er zijn verschillende manieren om dode huidcellen te verwijderen. Mechanische of chemisch: 

 

  • Mechanische exfoliatie: bij mechanische exfoliatie worden de dode huidcellen van de huid gescrubt door middel van wrijving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grove zeezout scrub of een scrub of basis van suiker, maar ook behandelingen als microdermabrasie zijn vormen van mechanische exfoliatie.

  • Chemische exfoliatie: bij een chemische exfoliatie worden zuren of enzymen ingezet om de dode huidcellen los te weken van de huid. Doordat zuren dieper in de huid dringen, worden hiermee meer lagen dode huidcellen verwijdert dan bij een mechanische exfoliatie.  


Afhankelijk van je huidtype en je huiddoelen wordt gekozen voor een mechanische of chemische exfoliatie om dode huidcellen te verwijderen. 

 

Wanneer is een peeling goed voor mijn huid?

Voor bijna alle huidtypes is regelmatig exfoliëren te adviseren. Het heeft vooral voordelen bij de volgende huidcondities:
  • Bij acne, ontstekingen en onzuiverheden helpt een chemische peeling om tot diep in de poriën te zuiveren en ontstekingen te voorkomen door de celvernieuwing te stimuleren. Wanneer je regelmatig de dode huidcellen verwijdert, blijven je talguitgangen open en ontstaan hierdoor minder verstoppingen en ontstekingen. Heb je actieve ontstekingen, kies dan altijd voor een chemische peeling. 
  • Bij een gedehydrateerde huid helpt exfoliatie om nieuwe, met vocht gevulde cellen naar de oppervlakte van de huid te brengen.
  • Bij pigmentvlekken helpt exfoliëren de donker gekleurde cellen sneller van de huid af te schilferen en de aanmaak van pigment te verminderen waardoor de pigmentvlekken minder zichtbaar worden.
  • Bij een verouderde huid helpt exfoliatie om de huidcellen sneller te vernieuwen waardoor rimpels en fijne lijntjes gladder worden.
  • Bij een huid met een grove poriën en een onregelmatige huidtextuur helpt exfoliatie om de textuur te verfijnen en de huid weer glad te maken.


Wanneer kan ik beter niet exfoliëren?

Een exfoliatie kan je huid in sommige gevallen gevoeliger maken. In de volgende gevallen raden we het af:
  • Bij zonverbranding
  • Na het harsen
  • Bij (open) wonden
  • Bij een zeer gevoelige huid
  • Direct na een professionele behandeling
  • Bij zwangerschap

TIP: Exfoliëren verhoogt de gevoeligheid voor zon en licht tot 50%. Het is daarom belangrijk om je huid dagelijks goed te beschermen met tenminste een SPF30 zonbescherming.


Welke exfoliatie past het beste bij mijn huid? 

Om de juiste producten voor jouw huidconditie te kiezen is het belangrijk om te weten welke ingrediënten ze bevatten. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we hieronder de belangrijkste zuren op een rijtje gezet:


Kan ik ook te veel exfoliëren?

Ja, absoluut. Wanneer je te veel hebt gescrubd, zuren gebruikt die niet bij je huidconditie passen of een te heftige peeling hebt gedaan kan je huidbarrière beschadigen. Dit resulteert in een gedehydrateerde huid, meer talgproductie waardoor onzuiverheden ontstaan of een gevoelige en geïrriteerde huid. Wanneer dit gebeurt kunnen er op termijn zelfs pigmentvlekken ontstaan. Dit wil je dus voorkomen!


Professionele peeling

Heb je last van pigmentvlekken, een onregelmatige huidtextuur, onzuiverheden, ontstekingen of acne? Dan is een professionele peeling te adviseren. Hierbij werkt jouw Skin Expert met professionele zuren die meer lagen van je huid verwijderen. Houd hierbij altijd rekening met een korte downtime waarin je huid oncomfortabel kan voelen en kan schilferen. Door meer lagen te verwijderen versnellen we het celvernieuwingsproces en kunnen huidzorgen sneller worden aangepakt. Wil je het mooiste resultaat behalen? Combineer dan professionele peelings met de juiste producten voor thuis.

Twijfel je welke exfoliatie bij jouw huid past of hoe vaak je jouw huid zou moeten peelen? Onze Skin Experts helpen je graag en begeleiden jou naar je meest gezonde huid.

Skin Care Center - Jouw uitstraling is onze passie!
 
Gerelateerde producten
Onze klanten vertellen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
.
Kies een uitvoering:
  • Daily Microfoliant - 74 G (€ 74,00)
  • Daily Microfoliant - 13 G
  • Daily Microfoliant - 74G + 74G refill (€ 115,00)

Bestellen