Whatsapp
 • Zoeken

Peeling, een MUST voor een gezonde, egale en stralende huid!

Peeling, een MUST voor een gezonde, egale en stralende huid! De winter is voorbij en onze huid is door het koude weer en de verwarming droger, grauwer en dikker geworden. Tijd dus voor een goede peeling, om je huid weer een frisse, egale en gezonde glow te geven. In deze blog vertellen we je alles over peeling, exfoliatie en scrub.


Wat is een peeling?

Peelen, exfoliëren, scrubben, uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer: dode huidcellen verwijderen. Waarom is het belangrijk om dat regelmatig te doen?

Laten we hiervoor eerst wat meer in detail naar de huid kijken. 
Het afschilferingsproces werkt als volgt: in de onderste laag van je huid worden nieuwe huidcellen aangemaakt, die vervolgens naar de oppervlakte reizen. Wanneer ze de oppervlakte hebben bereikt zijn de huidcellen dood en schilferen ze af. Dit proces noemen we ook wel celvernieuwing. Als we jong zijn hebben deze cellen ongeveer 28 dagen nodig om zich te vernieuwen. Dit natuurlijke afschilferingsproces vertraagd bij het ouder worden. Vanaf je 28e levensjaar komt hier ongeveer 1 dag per jaar bij. Wanneer je 40 jaar oud bent, doet je huid er dus gemiddeld 40 dagen over om zich te vernieuwen. Je huid houdt langer dode huidcellen vast met als gevolg een doffe, droge en gedehydrateerde huid. Regelmatige exfoliatie stimuleert de celvernieuwing, verbetert de opname van producten en zorgt voor een zachte, gladde, frisse en schone huid. 


Scrub met korrels of peeling met zuren?

Er zijn verschillende manieren om dode huidcellen te verwijderen. Mechanische of chemisch: 

 

 • Mechanische exfoliatie: bij mechanische exfoliatie worden de dode huidcellen van de huid gescrubt door middel van wrijving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grove zeezout scrub of een scrub of basis van suiker, maar ook behandelingen als microdermabrasie zijn vormen van mechanische exfoliatie

 • Chemische exfoliatie: bij een chemische exfoliatie worden zuren of enzymen ingezet om de dode huidcellen los te weken van de huid. Doordat de zuren vaak diep in de huid kunnen zakken, worden hierdoor meer lagen dode huidcellen verwijdert dan bij een mechanische exfoliatie.  


Afhankelijk van je huidtype en je huiddoelen wordt gekozen voor een mechanische of chemische peeling om dode huidcellen te verwijderen. 

 

Wanneer is een peeling goed voor mijn huid?

Voor bijna alle huidtypes is het een aanrader om regelmatig een peeling te doen. Het heeft vooral voordelen bij de volgende huidcondities:
 • Bij acne helpt exfoliatie om tot diep in de poriën te zuiveren en ontstekingen te voorkomen door de celvernieuwing te stimuleren. Wanneer je niet regelmatig dode huidcellen verwijdert, kunnen deze je talguitgangen blokkeren waardoor zelfs meer onstekingen en puistjes kunnen ontstaan. 
 • Bij een gedehydrateerde huid helpt exfoliatie om nieuwe, met vocht gevulde cellen naar de oppervlakte van de huid te brengen
 • Bij pigmentvlekken helpt exfoliëren de donker gekleurde cellen sneller van de huid af te schilferen en de melanineproductie te verminderen waardoor de pigmentvlekken minder worden.


Wanneer kan ik beter niet exfoliëren?

Een exfoliatie kan je huid in sommige gevallen gevoeliger maken. In de volgende gevallen raden we het je af:
 • Bij zonverbranding
 • Na het harsen
 • Bij (open) wonden
 • Bij een zeer gevoelige huid
 • Direct na een behandeling zoals microdermabrasie, chemische peeling, microneedling of laserbehandeling
 • Bij zwangerschap

TIP: Exfoliëren verhoogt de gevoeligheid voor zon en licht tot 50%. Het is daarom belangrijk om je huid te goed beschermen met tenminste een factor 30 na een peeling.


Welke exfoliatie past het beste bij mijn huid? 

Om de juiste exfoliatie voor jouw huidconditie te kiezen is het belangrijk om te weten welke ingrediënten ze bevatten. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we hieronder de belangrijkste op een rijtje gezet:
TIP: Wil je je huid een flinke boost geven? Gebruik dan Rapid Reveal Peel! Dit is de meest krachtige exfoliant voor thuisgebruik, die snel resultaat geeft zonder hersteltijd. Deze lichte, maar zeer effectieve peeling geeft een kickstart aan je celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen om de daaronder liggende frisse, stralende huid te onthullen. Gebruik 1 tube Rapid Reveal Peel per week, gedurende 10 weken voor optimaal resultaat.


Kan ik ook te veel exfoliëren?

Ja absoluut. Wanneer je te veel hebt gescrubd of een te heftige peeling hebt gedaan kan je huidbarrière beschadigen. Dit resulteert in een gedehydrateerde huid, meer talg waardoor onzuiverheden ontstaan of een gevoelige en geïrriteerde huid. Niet prettig! 

Twijfel je welke exfoliatie bij jouw huid past of hoe vaak je jouw huid zou moeten peelen? Onze Skin Experts helpen je hier graag bij en begeleiden je in jouw weg naar je meest gezonde huid.
 
Gerelateerde producten
Onze klanten vertellen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
.
Kies een uitvoering:
 • Rapid Reveal Peel - 10 Tubes Inclusief Reistasje (€ 79,00)
 • Rapid Reveal Peel - 1 Tube

Bestellen
Kies een uitvoering:
 • Daily Microfoliant - 74 G (€ 69,00)
 • Daily Microfoliant - 13 G

Bestellen