Whatsapp

Hoe verzorg ik mijn huid in de winterperiode?

Hoe verzorg ik mijn huid in de winterperiode? Het is weer zo ver, de winterperiode is aangebroken. Je herkent vast wel dat je huid in deze periode de nodige verandering door maakt.
In deze blogpost vertellen we je hoe het komt dat je huid zo anders kan zijn in de winter en wat je hieraan kunt doen.


Wat veroorzaakt mijn droge huid?

Door temperatuurverschillen, lage luchtvochtigheid en een verminderde talgproductie kun je last krijgen van een droge huid. Je huid jeukt, schilfert en ziet er soms wat vlekkerig en dof uit.

Dit alles komt doordat de talgproductie van je huid afneemt, waardoor je minder lipiden aanmaakt. Lipiden zijn vetstoffen die je huid beschermen. Wanneer deze lipiden afnemen kan je huid gevoeliger worden.

Het is dus heel belangrijk om in de winterperiode je huid extra goed te voeden. Hiermee bied je je huid extra bescherming. Je geeft je huid als het ware een beschermende winterjas.


Hoe bescherm ik mijn huid?

Nu hoor ik je denken: moet ik dan in de winter hele andere producten gebruiken? Nee, dit hoeft niet. Het is vaak al voldoende om 2 of 3 producten toe te voegen aan je huidverzorgingsritueel. We geven je hier een aantal tips over.


Tips voor huidverzorging in de winter


Algemeen

  • Vermijd uitdrogende ingrediënten. Denk hierbij aan zeep, parfum en alcohol. Deze ingrediënten drogen je huid uit en beschadigen het beschermlaagje. Hierdoor kan vocht niet worden vastgehouden in je huid. 
  • Douche niet te warm. Niets zo lekker als een hete douche toch? Maar warm water droogt je huid uit. Probeer dit dus niet te vaak te doen. Wil je toch graag een hete douche nemen, houd het dan kort. 
  • Houd de lucht in huid vochtig. De verwarming zorgt voor de lage luchtvochtigheid. Een luchtbevochtiger verhelpt dit probleem makkelijk en snel. Een bakje water op je verwarming heeft hetzelfde effect. 


Gezicht

  • Gebruik een voedende crème. Het is belangrijk dat je een crème gebruikt die naast hydratatie, ook voldoende lipiden bevat en hiermee je huid goed voedt. De Intensive Moisture Balance bevat deze essentiële ingrediënten en herstelt de natuurlijke beschermlaag van je huid. Een andere voedende crème is Power Luxe. Deze crème is vol, romig en stimuleert ook de collageen aanmaak.
  • Voeg een serum toe aan je ritueel. Dit kan een olie zijn zoals Moisture ResetDeze olie versterkt de huidbarrière en gaat vochtverlies van je huid tegen. Heb je meer last van roodheid en gevoeligheid, dan is het Ultra Calming Serum Concentrate een heel fijn product. Dit serum kalmeert en herstelt de huid direct en voorkomt toekomstige gevoeligheid.
  • Hydrateren en voeden van binnenuit. Dit kun je in de eerste plaats doen door voldoende water te drinken. Daarnaast raden we je aan om in deze koude periode ook je huid te ondersteunen door middel van supplementen. Skin Omegas+ en Skin Moisture Lock zijn twee soorten supplementen die je helpen met het voeden en beschermen van je huid van binnenuit. In combinatie werken ze zelfs samen. Skin Omegas+ houdt het vocht vast in de huidcellen en versterkt je huidbarrière, terwijl Skin Moisture lock hydrateert tussen de huidcellen. Tip: supplementen werken over je hele lichaam en niet alleen in je gezicht!
  • Exfoliëren. Blijf je huid voorzichtig exfoliëren. Dit zorgt ervoor dat de producten die je daarna aanbrengt goed worden opgenomen door je huid. Waarom we zeggen, voorzichtig? Omdat je natuurlijk niet wilt dat je huid door te heftige exfoliatie nog gevoeliger of droger wordt. Gebruik bijvoorbeeld 1 á 2x in de week Daily Microfoliant. Deze exfoliant verwijdert dode huidcellen op een milde manier, zonder dat het je de huid nog gevoeliger maakt.
  • Reinig je huid goed. Probeer iedere ochtend en avond je huid goed te reinigen met een product wat je huid niet uitdroogt. Neem bijvoorbeeld Intensive Moisture Cleanser. Deze zachte crème reiniger beschermt de lipiden in je huid en maakt je huid soepel. Deze reiniger in combinatie met de Intensive Moisture Balance is een gouden duo voor een droge winterhuid.


Lichaam

Scrub je lichaam twee keer per week. Bijvoorbeeld met de Exfoliating Mitt van Marc Inbane. Deze handschoen verwijdert dode huidcellen waardoor je weer een mooie, stralende huidstructuur krijgt. Smeer je lichaam daarna in met de Phyto Replenish Body Oil en/of Body Hydrating Cream. Beide producten zorgen voor een zijdezachte huid en ruiken ook nog eens heerlijk.


Lippen

We kennen allemaal wel de droge en gebarsten lippen in de winterperiode. Door de dunne huidlaag zijn je lippen extra gevoelig voor kou.
Smeer ze meerdere keren per dag in met LipLock Hydrator. Dit krachtmasker, dat je ’s nachts of op elk ander gewenst moment van de dag kunt aanbrengen, voedt de lippen en gaat aan het werk om de lippen zacht en gevoed aan te laten voelen. 


Heb je advies nodig?

Uiteraard is het per huidconditie verschillend welke producten het beste bij de huid passen.
Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over hoe je jouw huid het beste kunt verzorgen in de winterperiode?
Neem dan gerust contact op met Skin Care Center. Wij helpen je graag verder.
Gerelateerde producten
Onze klanten vertellen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
.
Kies een uitvoering:
  • Intensive Moisture Cleanser - 150 Ml (€ 46,00)
  • Intensive Moisture Cleanser - 295 Ml (€ 72,00)

Bestellen
Kies een uitvoering:
  • SKIN OMEGAS+ - 180 Capsules (€ 86,00)
  • SKIN OMEGAS+ - 60 Capsules

Bestellen