Onzuivere huid

Een huid die gevoelig is voor acne en ontstekingen wordt heel vaak geassocieerd met puberteit, een periode die gekenmerkt wordt door hormonen die door het lijf gieren. Volwassenen kunnen ook te maken krijgen met acne en ontstekingen. Dermalogica houdt de ontwikkelingen over producten die acne en ontstekingen kunnen reduceren nauwlettend in de gaten. Studies wijzen uit dat tussen de 40 en 55 procent van de volwassenen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar wel eens last heeft van een huid met ontstekingen.


Oorzaken

Een druk leven met zowel sociale als zakelijke verplichtingen, brengt de nodige stress met zich mee. Als je last hebt van stress, giert de adrenaline door je lijf. Dit stimuleert de talgproductie, die de basis legt voor ontstekingen van de huid. Wanneer er een overschot is aan talgproductie, kan dit in combinatie met dode huidcellen leiden tot een verstopping. Dit kan weer leiden tot een opgezette huid, rode vlekken, ontstekingen, pukkeltjes en puistjes.


Effectieve behandeling

Een huid met ontstekingen bij volwassenen is vaak hardnekkiger en gevoeliger dan bij een jonge huid. Volwassenen hebben vaker last van een gevoelige huid (al dan niet in combinatie met een gecombineerde huid), waarbij een specifieke, op maat gemaakte behandeling nog meer van belang is. Dit vereist een andere aanpak dan de vaak traditionele agressieve en uitdrogende behandelingen voor jongeren die last van onzuiverheden hebben. Medibac Clearing is Dermalogica’s antwoord op pukkeltjes en puistjes bij volwassenen.
Onze klanten vertellen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
.