Whatsapp

Get glowing: jouw stappenplan naar een heldere huid

Get glowing: jouw stappenplan naar een heldere huid Twee woorden die niemand wil horen: doffe huid. Kijk je wel eens naar je gezicht en lijkt je huid wat minder ‘glowy’ dan normaal? Er is hoop! Lees verder om erachter te komen hoe je een doffe huid kan voorkomen. 

Stap 1: drink meer water
Hydratatie, hydratatie, hydratatie. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen! Voldoende water drinken is een belangrijke stap om je huid er weer levendig uit te laten zien. Water helpt de huid gehydrateerd te houden en helpt bij het behouden van de elasticiteit. Voldoende water drinken helpt ook bij het verminderen van tekenen van huidveroudering zoals fijne lijntjes en rimpels. 

Stap 2: regelmatig exfoliëren
Om de oorzaak van een doffe, grauwe, droge huid aan te pakken moeten we verder gaan dan alleen hydratatie. Door de huid te exfoliëren worden dode huidcellen verwijdert en komt er een nieuwe huidlaag tevoorschijn. Deze laag nieuwe cellen geeft direct een heldere, vollere uitstraling.

Er zijn verschillende manieren om je huid te exfoliëren. Je kan gaan voor een exfoliërende cleanser, zoals Daily Glycolic Cleanser. Dit is een cleanser met dubbele werking die je huid exfoliëert en de huidstructuur egaliseert dankzij Glycolzuur. Of kies voor een exfoliatie zoals Rapid Reveal Peel, melkzuur hydrateert je huid, verwijdert dofmakende huidcellen en onthult een stralende huid. Tip: kies voor een 10-weekse kuur met Rapid Reveal Peel.

We raden je aan om minimaal één keer per week je huid te exfoliëren, maar je kan ook voor twee tot drie keer gaan, afhankelijk van je huidtype en de exfoliant die je gebruikt. Daily Microfoliant en Daily Superfoliant zijn zelfs beide zacht genoeg voor dagelijks gebruik. Laat je huid wennen aan exfoliatie en bouw langzaam verder op als je huid dit toelaat. Twijfel je welke frequentie of exfoliatie goed is voor jouw huid? Vraag dan je Skin Expert om raad.

Stap 3: gebruik Vitamine C
De voordelen van Vitamine C voor de huid zijn bekend, maar we sommen ze graag nog een keer voor je op. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk Vitamine C is in het verhelderen van je huid. Deze krachtpatser is een van de sterkste antioxidanten die beschikbaar is. Het helpt hyperpigmentatie en de vorming van donkere plekjes tegen te gaan, verstevigt de huid, vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels en beschermt tegen oxidatieve stress en vrije radicalen. 

Dermalogica heeft Vitamine C tot een hoger niveau getild met een ultra-stabiele Vitamine C Complex, bestaande uit twee Vitamine C moleculen, om oxidatieve stress nog effectiever aan te pakken. Dit antioxidant complex heeft een boost gekregen met de laatste biotechnologie, waarmee de kracht van Vitamine C is versterkt om ook schade door vrije radicalen aan te pakken. Gebruik Vitamine C in je dagelijkse ochtend skin care routine met BioLumin-C Serum, een krachtig serum dat de huid haar natuurlijke beschermingsmechanisme versterkt. Hierdoor wordt de huid verhelderd, verstevigd en worden fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar.
 
Stap 4: gebruik dagelijks een moisturizer
De sleutel tot een consistent heldere huid is een combinatie van exfoliatie, het aanpakken van een oneffen teint en hydratatie. Echter focussen de meeste mensen met een doffe huid zich vaak alleen maar op exfoliatie en het aanpakken van de oneffen teint, terwijl de huid hydrateren met een moisturizer een belangrijke stap is in zowel de dagelijkse skin care routine, maar ook in het verhelderen van de huid. De oplossing? Een super effectieve moisturizer die helpt vrije radicalen te bestrijden dankzij Vitamine C – voor een verhelderende hydratatie. BioLumin-C Gel Moisturizer is een gewichtloze gel formule, rijk aan Vitamine C, welke helpt de huidbarrière te versterken en de huid direct een glow geeft. Breng deze aan over Biolumin-C serum voor een dubbele vitamine C boost. 

Stap 5: gebruik altijd SPF
Dé heilige skin care regel: gebruik altijd SPF, iedere dag. Wist je dat je door 30 minuten onbeschermd in de zon te zitten, je een maand aan werk tegen hyperpigmentatie ongedaan kan maken? Het verwerken van een SPF in je skin care routine is de beste verdediging tegen een doffe huid. Zonbescherming voorkomt schade door UV-stralen en pigmentvlekjes. De huid beschermen is de eerste stap in een verhelderde huid. Probeer bijvoorbeeld Prisma Protect SPF30, een ware multitasker die je huid beschermt, hydrateert en daglicht omzet in energie voor een nóg mooiere glow. 

Stap 6: Verhelder je huid van binnenuit
Glowing from the inside out! Door de inzet van hoogwaardig vitamine C van binnenuit versterk je de werking van je producten aan de buitenkant. Skin vit C bevat 500mg vitamine C per capsule die de collageen aanmaak stimuleert, bloedvaatjes versterkt en de huid verheldert. Zink verbetert de kwaliteit van het collageen, maakt haar en nagels sterker en beschermt de huid tegen oxidatieve stress. Acerolabes bevat 50 tot 100 keer meer vitamine C dan sinaasappels en citroenen. Het helpt de aanmaak van pigment met 45% te verminderen en remt de afbraak van vitamine C.

Stap 7: Get glowing met de juiste make-up voor jouw huid.
Make-up afgestemd op je huid? Ja zeker, niet iedere foundation is geschikt voor jouw huid. De juiste make-up laat je huid er gezond uitzien en laat deze stralen. Loop gerust even binnen voor advies!
 
Gerelateerde producten
Onze klanten vertellen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
.
Kies een uitvoering:
  • 1 pot (60 caps)

Bestellen
Kies een uitvoering:
  • Biolumin-C Serum - 30ml
  • Biolumin-C serum - 59ml (€ 166,00)

Bestellen