Whatsapp

De kracht van hydratatie

De kracht van hydratatie

De kracht van hydratatie


Of je nu een hele droge, vette of gevoelige huid hebt. Jouw huid heeft altijd baat bij hydratatie. Maar hoe zit dat nu precies? En hoe kun je dat hydrateren het beste aanpakken? In deze blog vertellen we je hier meer over.

 

Huidtype

Jouw huidtype is genetisch bepaald en staat al vast bij je geboorte. De verschillende huidtypes zijn:

 • Normaal
 • Droog
 • Vet
 • Gecombineerd
 • Gevoelig

Een klant die voor de eerste keer bij ons in de salon komt horen wij vrijwel altijd iets zeggen over zijn of haar huidtype. Bijvoorbeeld: “ik heb een erg droge huid”, “het voelt droog aan” of “ik mis de glans.” Daar tegenover staat de klant met een vette huid. Deze benoemt vrijwel altijd “mijn huid glanst te veel en voelt vet aan.”

2 tegenovergestelde huidtypes. De droge huid heeft een tekort aan vet en ervaart hierdoor droogte. Een vette huid ervaart juist een verhoogde productie van vet. Dat ‘vet’ is talg. Hierdoor glanst deze huid  juist meer en voelt deze vet aan.


Wat is nu de overeenkomst tussen deze 2 huidtypes?

Dit heeft te maken met de huidconditie. Hier hebben we nog niet over gesproken. In tegenstelling tot het huidtype, kan de huidconditie veranderen. Deze is namelijk afhankelijk van ons productgebruik, voeding, stress en externe factoren zoals de centrale verwarming of de zon. Zowel een droge huid als een vette huid kan dus 'vochtarm' zijn en een tekort hebben aan hydratatie. Bijvoorbeeld in de winter doordat de verwarming aan staat. Of juist in de zomer door de airconditioning.

Deze huidconditie is hetgeen dat wij als Skin Experts kunnen aanpakken tijdens het geven van behandelingen. Je kunt dit zelf voortzetten d.m.v. het juiste productgebruik voor thuis.


Dehydratatie

Dehydratatie is een huidconditie die bij ieder huidtype kan voorkomen. Het betekent een tekort aan vocht en zorgt vaak voor een doffe huid zonder gezonde uitstraling.
Bij beide huidcondities zorgt dehydratatie ervoor dat de huid niet goed in staat is om een crème op te nemen. Hierdoor verslechtert de huidconditie nog meer.

Dehydratatie bij een droge huid resulteert in het ontstaan van schilfering op de huid. Bij een vette huid resulteert dit juist in meer talgaanmaak en dus een vettere huid.
Een goede hydratatie is dus voor iedere huidtype belangrijk!

Hoe pak je dit probleem aan?
De aanpak van dehydratatie begint met het toevoegen van hyaluronzuur. Dit stofje is een krachtpatser als we het hebben over hydrateren. Het zorgt voor kussentjes in de huid die het vocht vasthouden en zorgen voor veerkracht. Het geeft de huid zijn natuurlijke glans weer terug. De huidconditie zal door dit ingrediënt zichtbaar verbeteren.

Zie het als een glas water voor je huid, je kan er nooit genoeg van krijgen!


Maar hoe hydrateer je nu op de beste manier?

Ik geef je wat tips over onze producten en hoe je deze toepast in jouw dagelijkse huidroutine.


Onze krachtpatsers

 • Circular Hydrating Serum:  hydrateert de huid direct en helpt het vochtgehalte in de huid op peil brengen, terwijl het de huid beschermt tegen verdere dehydratatie. Circular Hydration Serum heeft een long-lasting werking en biedt de huid langdurige hydratatie in meerdere huidlagen. 
 • Multi Active Toner: Herstelt de huidbarrière en vochtbalans van je huid. Deze verfrissende gezichtsspray zorgt voor optimale hydratatie. Het verzacht en kalmeert de huid door het gebruik van lavendel, aloë vera en komkommer. Gebruik de toner na het reinigen van je gezicht in de ochtend en avond. Het bereidt de huid voor op een betere opname van je moisturizer.
 • Daily Drench:  Dit verfrissende serum met geltextuur dringt door in de opperhuid en levert een dorstlessend shot van drievoudig hyaluronzuur voor maximale hydratatie.
 • Skin Moisture IQ: Voor ultieme hydratatie van binnenuit. Deze supplementenkalender bevat een combinatie van supplementen die tot in de diepste lagen van de huid het vocht aanvullen. 

Wat jouw huidtype ook is, je huidconditie blijft gedurende het jaar veranderen. 1 ding staat vast: hydrateren is voor iedere huid belangrijk. Voeg dus altijd voldoende hydraterende producten en ingrediënten toe aan jouw huidroutine.

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Jouw Skin Expert helpt je hier graag bij. 

Veel succes! 
Gerelateerde producten
Onze klanten vertellen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
.
Kies een uitvoering:
 • SKIN OMEGAS+ - 180 Capsules (€ 86,00)
 • SKIN OMEGAS+ - 60 Capsules

Bestellen