Whatsapp
  • Zoeken

Dag pigmentvlekken, hallo egale huid!

Dag pigmentvlekken, hallo egale huid!

Dag pigmentvlekken, hallo egale huid!


Met onze huid als belangrijkste visitekaartje willen we allemaal dat deze er mooi, egaal en stralend uitziet. Op donkere pigmentvlekken zitten we niet te wachten, maar helaas zien we ze steeds meer. Deze pigmentvlekken genaamd ‘hyperpigmentatie’ komen vaak voor op de zichtbare lichaamsdelen en kunnen verschillende oorzaken hebben. In deze blog lees je meer over hoe pigmentvlekken ontstaan en nog belangrijker; hoe je ze kunt behandelen.
 

Wat zijn pigmentvlekken?


https://www.thepeelingcompany.com/wp-content/uploads/2017/07/pig2.pngPigmentvlekken zijn bruine vlekken die donkerder blijven dan de rest van onze huid. Pigment wordt aangemaakt door de pigmentcellen in onze huid. Deze cellen worden geactiveerd door uv-straling, hormonale veranderingen zoals bij zwangerschap, stress en anticonceptie of medicijngebruik. Wanneer deze cellen geactiveerd zijn geven ze pigment af aan de omliggende cellen, die dit proberen te verwerken. Dit is een natuurlijke reactie waardoor onze huid zichzelf beschermt tegen UV-A en UV-B straling. Helaas kunnen onze cellen het pigment niet altijd goed verwerken. Door deze verstoring klonteren pigmentcellen samen en ontstaat er een bruine vlek in onze huid. Deze verstoring is heel moeilijk te verhelpen. Er komen steeds meer merken op de markt die claimen dit huidprobleem op te lossen. Maar wat werkt nu echt om mijn pigmentvlekken te verminderen? Dat hebben wij voor jullie uitgezocht en het antwoord is: MeLine! De eerste en enige productlijn die gespecialiseerd is in alle soorten pigmentvlekken.


Welke soorten pigmentvlekken zijn er?

 
  • Pigmentvlekken door Uv-straling. Zoals we natuurlijk al langer weten is de Uv-straling die de zon veroorzaakt schadelijk voor je huid. Wanneer je huid teveel wordt blootgesteld aan de zon kunnen er pigmentvlekken ontstaan, denk hierbij bijvoorbeeld aan ouderdomsvlekken.
  • Post Inflammatoire Hyperpigmentatie. Na beschadiging van de huid door bijvoorbeeld acne start de huid een proces om te herstellen. Tijdens dit proces wordt de aanmaak van pigment gestimuleerd. De beschadiging is dan wel hersteld, maar er blijft een donkere verkleuring zichtbaar.
  • pigmentvlekken door hormonale veranderingen. Hormonen zoals progesteron en oestrogeen kunnen de aanmaak van pigment stimuleren en dus pigmentvlekken veroorzaken. Door bijvoorbeeld het gebruik van anticonceptie, stress of door zwangerschap kan de hormoonhuishouding in je lichaam veranderen. Denk hierbij aan het bekende ‘’zwangerschapsmasker’’.


Hoe pakken we pigmentvlekken aan?


Voorkomen is beter dan genezen, we kennen het spreekwoord allemaal. Het beste kun je pigmentvlekken voorkomen door dagelijks je huid te beschermen tegen Uv-straling met een goede zonbescherming (SPF). Voorbeelden van een goede SPF zijn bijvoorbeeld Dermalogica Invisible Physicle Defense of de dag bescherming met een tintje MELINE BB Cream.

 

Let’s go professional!


Onze Skin Experts hebben jarenlange ervaring op het gebied van pigment en zijn helemaal fan geworden van MeLine. Maar wat maakt MeLine nu zo uniek? De kracht is het ingrediënt tranexaminezuur, hét anti-pigmentstofje anno nu! In tegenstelling tot andere pigmentlijnen is MeLine geschikt voor alle soorten pigment, huidtype en huidkleur. Ook de donkere huid en de moeilijke chronische pigmentproblemen zoals melasma kunnen veilig worden behandeld.

De combinatie van professionele behandelingen en consequente thuisverzorging zorgen ervoor dat we 95% van de pigmentverkleuringen kunnen aanpakken. Beide zijn zo geformuleerd dat de actieve ingrediënten elkaar versterken en is daarom ook niet los te zien van elkaar. In sommige gevallen kunnen we het pigment zelfs helemaal verwijderen! Een bijkomend voordeel is dat de peelingbehandeling ook gelijk de tekenen van huidveroudering zichtbaar verminderd.

Ben je net zo enthousiast als wij en wil je een kuur starten? Jouw Skin Expert adviseert je graag over de mogelijkheden en kan een afspraak voor je inboeken. Wil je liever eerst meer informatie over de behandeling lezen? Dat kan hier.

Nieuw bij Skin Care Center? Dan adviseren we je eerst een Discovery treatment te boeken. Tijdens deze behandeling kijken we of de MeLine pigmentbehandeling geschikt is voor jouw huid en vertellen je alles wat je moet weten.

Bron: Pigmentproces. (2020, 11 juni). [Afbeelding]. www.thepeelingcompany.com. https://www.thepeelingcompany.com/huidaandoeningen-blog/alles-wat-je-moet-weten-over-pigmentvlekken-2/
Gerelateerde producten
Onze klanten vertellen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
.