Whatsapp

Dag pigmentvlekken, hallo egale huid!

Dag pigmentvlekken, hallo egale huid!

Met onze huid als belangrijkste visitekaartje willen we allemaal dat deze er mooi, egaal en stralend uitziet. Op donkere pigmentvlekken zitten we niet te wachten, maar helaas zien we ze steeds meer. Deze pigmentvlekken genaamd ‘hyperpigmentatie’ komen vaak voor op de zichtbare lichaamsdelen en kunnen verschillende oorzaken hebben. In deze blog lees je meer over hoe pigmentvlekken ontstaan en nog belangrijker; hoe je ze kunt behandelen.

 

Wat zijn pigmentvlekken?


https://www.thepeelingcompany.com/wp-content/uploads/2017/07/pig2.png
Pigmentvlekken zijn bruine vlekken die donkerder blijven dan de rest van de huid. Pigment wordt aangemaakt door de pigmentcellen. Deze cellen worden geactiveerd door uv-straling, hormonale veranderingen zoals bij zwangerschap, stress en anticonceptie of medicijngebruik. Wanneer deze cellen geactiveerd zijn geven ze pigment af aan de omliggende cellen, die dit proberen te verwerken. Dit is een natuurlijke reactie waardoor de huid zichzelf beschermt tegen schadelijke UV-A en UV-B straling.

Iedere keer wanneer je je huid blootstelt aan zon, vindt dit proces plaats. Dit is dus wat er gebeurt als je bruin wordt. Je huid is de cellen aan het beschermen tegen schade. 

Helaas kunnen de cellen het pigment niet altijd goed verwerken. Wanneer dit gebeurt ontstaat er een verstoring in het proces. Door deze verstoring klonteren pigmentcellen samen en ontstaat er een bruine vlek. Precies, een pigmentvlek. Deze verstoring is moeilijk te verhelpen. 


Welke soorten pigmentvlekken zijn er?

  • Pigmentvlekken door Uv-straling. Zoals we al langer weten is Uv-straling die de zon veroorzaakt schadelijk voor je huid. Wanneer je huid teveel wordt blootgesteld aan de zon kunnen er pigmentvlekken ontstaan, denk hierbij bijvoorbeeld aan ouderdomsvlekken. Het kan soms wel 20 jaar duren voordat deze zichtbaar worden. Iedere keer dat de huid wordt blootgesteld aan de zon raakt deze meer beschadigd. Deze opstapeling uit zich op een gegeven moment in bijvoorbeeld zo'n ouderdomsvlek. 
  • Post Inflammatoire Hyperpigmentatie. Na beschadiging van de huid door bijvoorbeeld acne start de huid een proces om te herstellen. Tijdens dit proces wordt de aanmaak van pigment gestimuleerd. De beschadiging is dan wel hersteld, maar er blijft een donkere verkleuring zichtbaar.
  • Pigmentvlekken door hormonale veranderingen. Hormonen zoals progesteron en oestrogeen kunnen de aanmaak van pigment stimuleren en dus pigmentvlekken veroorzaken. Door bijvoorbeeld het gebruik van anticonceptie, stress of door zwangerschap kan de hormoonhuishouding in je lichaam veranderen. Denk hierbij aan het bekende ‘zwangerschapsmasker’, ookwel Melasma of Chloasma genoemd.


Wat kun je doen tegen pigmentvlekken?

  • Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt zeker als het gaat om pigmentvlekken. Het beste kun je pigmentvlekken voorkomen door dagelijks je huid te beschermen tegen Uv-straling met een goede zonbescherming (SPF). Ben je veel buiten? Draag dan ook een hoed of pet en vermijd de zon tijdens de warmste momenten van de dag.
  • Kies voor ingrediënten die de aanmaak van pigment remmen en bestaand pigment verhelderen.
  • Ondersteun je skincare producten van binnenuit met huidsupplementen. Deze komen namelijk in de huidlagen waar je skincare niet bij kan. 1+1=3!
  • Kies voor professionele behandelingen die het pigment verwijderen en de aanmaak ervan onderdrukken.

Wil je meer lezen over producten tegen pigmentvlekken? Lees dan ook eens deze blog.

 

Let’s go professional!

Er komen steeds meer merken op de markt die claimen dit huidprobleem op te lossen. Maar wat werkt nu echt om pigmentvlekken te verminderen? Dat hebben wij voor je uitgezocht en het antwoord is: MeLine! De eerste en enige productlijn die gespecialiseerd is in alle soorten pigmentvlekken.

Onze Skin Experts hebben jarenlange ervaring op het gebied van pigment en zijn fan van MeLine als het gaat om het behandelen of verwijderen van pigmentvlekken. Maar wat maakt MeLine nu zo uniek? De kracht is het ingrediënt tranexaminezuur, hét anti-pigmentstofje anno nu! In tegenstelling tot andere pigmentlijnen is MeLine geschikt voor (bijna) alle soorten pigment, huidtypes en huidkleuren. Ook de donkere huid en de moeilijke, chronische pigmentproblemen zoals melasma kunnen veilig worden behandeld.

De combinatie van professionele behandelingen en consequente thuisverzorging zorgen ervoor dat we 95% van de pigmentverkleuringen kunnen aanpakken. Beide zijn zo geformuleerd dat de actieve ingrediënten elkaar versterken en is daarom ook niet los te zien van elkaar. In sommige gevallen kunnen we het pigment zelfs helemaal verwijderen! Een bijkomend voordeel is dat de peelingbehandeling ook gelijk de tekenen van huidveroudering zichtbaar verminderen.

Wil je graag van jouw pigmentvlekken af en lijkt Meline je wat? Jouw Skin Expert adviseert je graag over de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend intakegesprek. Wil je liever eerst meer informatie over de behandeling lezen? Dat kan hier.

Bron: Pigmentproces. (2020, 11 juni). [Afbeelding]. www.thepeelingcompany.com. https://www.thepeelingcompany.com/huidaandoeningen-blog/alles-wat-je-moet-weten-over-pigmentvlekken-2/
Gerelateerde producten
Onze klanten vertellen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
.