Whatsapp

Inspiratieblog

Inspiratieblog

Moneyfesteren


Het is de start van februari en voor mij begint 2022! Het laatste staartje van de lockdown, een keelontsteking en een weekje quarantaine, zorgde ervoor dat januari niet de maand was die ik mijzelf had voorgenomen. Dus vandaag proost ik samen met mijn gezin op het nieuwe jaar! En nu leek het mij leuk om je in het nieuwe jaar mee te nemen in bijzondere dingen die ik voor de salon mag ondernemen in de vorm van een blog.
---------------------
Ik ben aangesloten bij SOSU, een netwerkclub voor vrouwen. Hier kun je op een ontspannen manier netwerken en hele waardevolle contacten leggen. Echt een tip als je al ondernemer bent of het gaat worden in de nabije toekomst. Afgelopen weekend had ik een netwerkevent en de kennis die ik daar heb opgedaan wil ik graag met je delen. Het event ging over Moneyfesteren en Ties Klievink van Moonshot Financial Planning gaf ons een hier een inkijkje in.

“Geld is een belangrijk middel dat ons in staat stelt om authentieke keuzes te maken en vanuit vrijheid verrijkende momenten te ervaren. Want dat pakt niemand je ooit af. Geld is er niet om je blind op te staren of je erdoor te laten leiden. Het is er om ervan te genieten, goede dingen mee te doen en het leven te leiden dat je graag wilt. Wij geloven dat iedereen in staat is om het maximale uit zijn of haar leven te halen. Daarom gaat het bij ons niet alleen om van geld méér geld te maken, maar om jouw vermogen als voertuig in te zetten bij het verwerkelijken van je dromen. Niet later. Vandaag”  - Ties Klievink

Hij liet ons eens flink nadenken over geld en bouwde dat op in 7 stappen.

Stap 1 Onschuld
Dit is de overtuiging hoe je over geld denkt, zoals geld moet rollen of geld geeft altijd ruzie. Het is dus goed om eens te denken welke overtuigingen jij hebt met geld.

Stap 2 Pijn
Pijn is er om je te waarschuwen. Waar zit jouw pijn met geld? Bijvoorbeeld, ik heb nooit geleerd met geld om te gaan, vandaar dat gat in mijn hand. En je valt terug naar stap 1.

Stap 3 Kennis
Wat is je kennis over geld, hoe is je kijk erop, hoe werd er vroeger thuis over gesproken? Schrijf je eigen autografie over geld. Zo krijg je een helder beeld wat jouw overtuiging over geld heeft gevormd en waar je verandering teweeg kan brengen.

Stap 4 Proces
Weet voor jezelf dat het een proces is en dat je steeds zal worden teruggeworpen naar de vorige stappen. Zorg dat je weer teruggaat naar je focus. Waarvoor wilde ik naar mijn doel werken?

Stap 5 Purpose
Stel jezelf de vraag, als geld en tijd geen rol meer zouden spelen, wat zou je dan doen? Dus hoe zou jouw leven er uitzien? En wat is dan voor jou belangrijk? Niet het leven van al die succesvolle mensen op Instagram, want die hebben waarschijnlijk een hele andere purpose in het leven. Leuk om in die levens rond te neuzen, maar zeker niet kopiëren!

Stap 6 Visie
Wat is je visie op het leven. En bijvoorbeeld die van je partner, zitten jullie op één lijn? Het is dus eens goed om af en toe een romantische moneydate te plannen.

Stap 7 Walhala
Geld speelt geen rol meer in je leven of kleeft niet meer aan je!

Deze stappen zijn best intensief om te doorlopen. Ik ben er na het event iedere dag mee bezig omdat ik mij steeds meer dingen herinner. Gisterenavond tijdens mijn wekelijkse yoga sessie werd het mij helder. Vanuit thuis heb ik sterk meegekregen dat ik altijd voor mijzelf moet kunnen zorgen op financieel gebied. Super motivatie van mijn ouders, maar ik merk wel dat ik daardoor een bepaalde overtuiging heb die doordringt in deze 7 stappen. Fijn dat ik dát nu weet en er mee aan de slag kan zodat ik mij steeds verder kan ontwikkelen naar stap 7! 

Ben jij al aan het Moneyfesteren of ben je geïnspireerd geraakt? Ik ben benieuwd!

Stralende groet, Minou
Onze klanten vertellen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
.